25 Ocak 2008 Cuma

Kadınların öncelikli tercihi...




Otomobilleri için direksiyon kilidinden alarma birçok güvenlik ekipmanı kullanan sürücülerin tercih ettiği yeni yöntemlerden biri de araç güvenlik filmleri.

Uluslararası teknoloji şirketi 3M’nin Pazarlama Koordinatörü Görkem Önal, Türkiye pazarına ilk kez 2004 yılında girdiklerini belirterek, araç içinde güvenlik ihtiyacının giderek arttığı Türkiye’de araç güvenlik filmlerinin büyük ilgi gördüğünü söyledi. Araç güvenlik filmleri pazarının Türkiye’de dünyanın pek çok ülkesine kıyasla çok daha hızlı büyüdüğünü belirten Önal, "Bu büyümedeki en önemli etken ise büyük şehirlerde giderek artan kapkaç ve hırsızlık olaylarına karşı araç sahiplerinin önlem alma ihtiyacıdır" dedi.

Cam güvenlik filmini tercih edenlerin çoğunluğunu büyük şehirlerde yaşayan kadın sürücülerin oluşturduğunu söyleyen Önal, "3M’nin tüketicilerin isteklerini öğrenmek için kurduğu Çağrı Merkezi’ne gelen aramaların kayıtlarına göre cam güvenlik filmini tercih edenlerin yüzde 75 gibi çok büyük bir çoğunluğunu İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya gibi büyük şehirlerde yaşayan kadınlar oluşturuyor" diye konuştu.

14 SANİYEYLE KAPKAÇÇILARI ŞAŞIRTIYOR

Önal, 3M Scotchshield araç güvenlik filmlerinin yüksek teknoloji ürünü olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu: "Bu filmler özellikle trafikte arabası ile seyir halindeki kadınların korkulu rüyası haline gelen kapkaççıları şaşırtıyor ve aracın sürücüsüne bir takım önlemler almak için zaman kazandırıyor. Cam güvenlik filmi takılmış bir aracın camının parçalanması için cama en az 10 defa güçlü bir şekilde ve en az 14 saniye boyunca vurulması gerekiyor. Ayrıca saldırganın alışkın olduğu gibi camın anında patlamayıp bir bütün halinde kalması, saldırganın şaşırmasına, araca girme süresinin uzamasına ve hatta eyleminden vazgeçmesine de etki edebiliyor."

Kapkaççının camı kırabilmesi için geçen sürenin araçtaki sürücünün yardım istemesi, kaçması ya da trafiğin açılıp aracını hareket ettirmesi için yeterli olduğunu anlatan Önal, "Güvenlik filmi takılı olan araçlarda camın patlamayıp bir bütün halinde kalması nedeniyle aracın içindekilere zarar vermesi ihtimalini de azaltıyor" dedi.

DEVLET KURUMLARI DA TERCİH EDİYOR

Önal, güvenlik amacıyla kullanılan ve 39 kat polyesterden oluşan Scotchshield cam güvenlik filmlerinin, normal cam filmlerine oranla yırtılmaya karşı 40 kat daha fazla dayanıklı olduğu testlerle kanıtlandığına dikkat çekerek, "3M güvenlik filmleri okullar, fabrikalar, ofisler, hastaneler, eğlence mekanları, restoranlar, oteller, devlete bağlı kuruluşlar gibi halka açık her türlü oturma ve yaşama mekanlarında da güvenlik için tercih ediliyor" dedi.

Araçlara cam güvenlik filmi uygulamanın maliyetine de değinen Önal, "Uygulamanın maliyeti normal binek otolar için 400 YTL, 4X4 gibi daha büyük araçlar için ise 500 YTL. Cam güvenlik filmini 3M film uygulama ekibi tarafından kaplattığınız takdirde 10 yıllık bir garanti süresine de sahip oluyorsunuz. Garanti, uygulamayı 3M ekibinin yapmadığı durumlarda ise geçerli olmuyor" diye konuştu.

Hiç yorum yok: