29 Ocak 2008 Salı

Yarın daha iyi olacak


Trakya Cam'ın 2. fırınının açılışını yapan Başbakan Tayyip Erdoğan, 'Türkiye konjonktürel zaaflara teslim olmayacak kadar güçlü bir ülkedir. Yarın herkes için daha iyi olacak' dedi

16/07/2003 (136 kişi okudu)

RADİKAL - LÜLEBURGAZ - Başbakan Tayyip Erdoğan, dünü açılış ve törenlere ayırdı. Önce İstanbul Silivri'de Kuzey Marmara Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisleri'ni gezen Başbakan Erdoğan, öğleden sonra Trakya Cam Trakya Fabrikası ikinci fırın yenileme ve modernizasyon yatırımının açılışına katıldı.
Başbakan Tayyip Erdoğan Trakya Cam'da yaptığı konuşmada, yarınların Türkiye için daha iyi olacağını ifade ederek "Bu ülkede taş üstüne taş koyan herkese şükran borçluyuz. İnancımı hiç kaybetmedim. Türkiye konjonktürel zaaflara teslim olmayacak kadar güçlü bir ülke. Son beş yılda krizlerle boğuşmasına rağmen yeniden büyümeye başladı. Yarın herkes için daha iyi olacak" dedi.
Başbakan Erdoğan Trakya Cam fabrikalarını gezerken Radikal'in memura yapılan zammın kaynağına ilişkin olarak 'Memur zammı için hükümetin özellikle alkollü içkiler ve tütün ürünlerinin ÖTV'si artıracağı söyleniyor. Bu doğru mu? Memur zammının kaynağını sağlamak için yeni vergi artışına mı gideceksiniz?' sorusuna, "Başbakan yardımcımız memur zamlarıyla ilgili gerekli açıklamayı yaptı" diye yanıt vererek, gündem dışı konuşmak istemediğini söyledi.

'Başımız dönmüyor'
Başbakan Tayyip Erdoğan Trakya Cam'ın açılış töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Bir noktanın altını çizmek istiyorum. Ülkemiz tarihte hiç görülmedik büyük reformlar yapıyor. Bu kadar büyük değişim kolay değil. Bütün bu değişimlerin iktidarımız döneminde başarılıyor olması bizi gururlandırıyor ama ayaklarımızı yerden kesmiyor ve başımızı döndürmüyor.''
Tüm bunları halk, sanayici ve işadamları ile başardıklarını vurgulayan Erdoğan, "Biz hükümet olarak sorunların farkındayız, çözüm için de elimizden geleni yapıyoruz. Bir yandan ülkeyi yeniden yapılandırmaya çalışırken, diğer yandan sanayi için olumsuzluk yarattığını bildiğimiz sorunların üstüne gidiyoruz, yatırım ortamını iyileştirmeye çalışıyoruz" dedi.
Temel ilkelerinin girişimcilerin önündeki engelleri kaldırmak, onlara uluslararası pazarda rakipleriyle eşit koşullar yaratmak olduğunu vurgulayan Erdoğan, yakıt ve enerji maliyetlerini rakip ülkelerin düzeyine, hatta daha da altına indirebilmek için imkânları sonuna kadar zorladıklarını söyledi.
İstihdam üzerindeki gereksiz maliyetleri kaldırmak için bütün fırsatları değerlendirmeye çalıştıklarını da anlatan Erdoğan, kredi maliyetlerini kabul edilibilir düzeylere çekmek için bankacılık sistemini düzenleyen, güven altına alan her türlü önlemi de cesaretle yürürlüğe koyduklarını anlattı.
Konuşmanın ardından Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı ve İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince tarafından Başbakan Erdoğan'a plaket verildi.

Cam kaleye penaltı
Erdoğan daha sonra modernizasyonu gerçekleştirilen ikinci fırını hizmete açtı. Bu arada Erdoğan tesisleri gezerken darbeye dayanıklı cama tuğla attı. Bu sırada Erdoğan'a darbeye dayanıklı camda karate gösterisi sunuldu. Ayrıca Erdoğan arkası camdan oluşan bir kaleye de penaltı atışı yaptı. Oto cam tesislerini de gezen Erdoğan daha sonra Kırklareli Şişecam Fabrikası'nı gezerek yetkililerden bilgi aldı. Bu sırada Erdoğan'a üzerinde Fenerbahçe renkleri bulunan taraftar bardağı hediye edildi. Fabrikanın ikinci fırın yenileme ve modernizasyon yatırımına 35 milyon dolar harcandığı öğrenildi.

'Öncü üretici olacağız'
İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince de Şişecam'ın Cumhuriyet kuşaklarının ortak gururu olduğunu ifade ederek, "Çünkü Cumhuriyet tarihinin ilk yarısında misyonunun gereği hedeflerine ulaşmış. Yeni vizyonu ise daha ileri bir aşamaya taşımıştır. Cumhuriyet'in 100. kuruluş yılında halkımıza hayati cografyada öncü cam üretici-si olma sözü veriyoruz" dedi. Hükümetten taleplerini de dile getiren Özince, şunları söyledi:
"Hukuk sisteminin güvencesi altında adil piyasa sistemi istiyoruz. Haksız rekabet istemiyoruz. İmtiyaz değil, şans eşitliği istiyoruz. Bugün ülkenin taşını toprağını işleyen, ürünlerinin yarısına yakınını 130 ülkeye satan bir kuruluşuz. Ülkeye yıllık 500 milyon dolar döviz girdisi sağlıyoruz."
Açılış törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kırman, Kırklareli Valisi Ali Serindağ, İstanbul Valisi Muammer Güler ve çok sayıda davetli de katıldı.

Hiç yorum yok: