17 Ocak 2008 Perşembe

Kaliteli hizmet sunmak


Sigorta şirketlerinin oto cam hasarlarının giderilmesi için 2000 yılında yeni bir organizasyon oluşturduklarını belirten Dora Cam Yönetim Kurulu Başkanı
Burhan Akkoç, bayileriyle birlikte yatırım yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Sanayicilikten hizmet üreten yapıya ulaşmanın zorluklarını aştıklarına dikkat çeken Dora Cam Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Akkoç “grup içinde topyekün mentalite değişikliğine gittik. Artık sadece üretici olamayacağımızı, bayilerimizin de sadece oto cam ticarethaneleri olamayacağını gördük. Özellikle sigorta şirketleri ile yaptığımız işbirliği bizi kaliteli hizmet üretmeye teşvik etti. Dünyadaki gelişmelere ve değişimlere ayak uydurmak için bir şeylerin ters gitmesini beklemedik. Hızlı kararlar alarak kendi içimizdeki değişimin düğmesine tereddüt etmeden bastık” diye konuştu.

İNSAN KAYNAKLARINA YATIRIM
Burhan Akkoç sözlerini şöyle sürdürdü: “Sigorta şirketleri ile gerçekleştirdiğimiz oto camı yenileme projesi büyük ölçüde hizmete dayanıyor. Oto camı üretiminde olduğu gibi hizmet üretiminde de en iyi kalite düzeyinin sağlanması için Doraglass camiası olarak olanaklarımızı seferber ettik. Öncelikle insan kaynakları konusunu ele aldık. Genel Müdürlüğümüz ve Bölge Müdürlüklerimizde, sigorta şirketlerinin iyi yetişmiş personeli ile işleri yürütebilecek düzeyde eğitimi ve bilgi birikimi olan yeni bir kadro oluşturduk. Bayilerimizin büro personelinin ve teknik kadrolarının eğitimini tamamlayarak sigortalı araç sahiplerine en kaliteli hizmetin verilmesini temin ettik.
Zaman içinde insan kaynaklarına yapmış olduğumuz yatırımın ne kadar isabetli olduğunu daha da iyi anladık. Her iş mutlaka insan elinden çıktığı için insan kaynaklarına aralıksız yatırım yapmaya devam ediyoruz.”

HİZMET BİNALARINA YATIRIM
“Sigortalı araç sahiplerinin rahat etmesi, oto cam hasarlarının en iyi fiziki şartlarda giderilmesi için hizmet binalarının da ele alınması gerekiyordu. Uygulamaya başladığımız Doraglass servis konsepti çerçevesinde bizim ve bayilerimizin işyerlerini önemli ölçüde yeniledik. Avrupa’dan tatil için gelip aracının camının kırılması sonucu servislerimizden birine gelen Türk uyruklu araç sahibi böylesine yüksek bir standarda sahip oto cam servisini ülkemizde görmekten gurur duyduğunu söylemişti. Bayilerimiz bu yatırımlara devam ediyorlar.”

TEKNOLOJİYE YATIRIM
“Teknoloji günlük yaşamımızın neredeyse en önemli kavramı haline geldi. Anlaşmalı sigorta şirketleri projemizin en önemli unsurlarından biri de bu konu oldu. Yapılan işlerin sağlıklı biçimde takibi, çeşitli istatistiklerin elde edilmesi ve sigorta şirketlerine sağlanan kazancın net bir şekilde görüntülenebilmesi için Sigorta Yönetim Sistemi (SYS) bilgisayar programını gerçekleştirdik. Genel Müdürlüğümüz ile Bölge Müdürlüklerimiz arasındaki kiralık hatlar üzerinden kesintisiz yani on-line data ve ses iletişimi yapabiliyoruz. Sigorta şirketleri özel şifrelerini kullanarak bütün hasar dosya detaylarını, kazançlarını ve istedikleri istatistik bilgileri SYS’den izleyebiliyorlar. Bütün işlemlerimizi şeffaflık ilkesi içinde yürütmekten, bilgilerimizi paylaşmaktan ve dostlarımızın önerilerine açık olmaktan mutluyuz. “

YATIRIM VE MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ
“Sigortalı araç sahiplerinin beklentilerini çok iyi biliyoruz. Beklenmedik bir anda aracımızın cam hasarıyla uğraşmak durumunda kalmak hiçbirimizin istediği bir şey değil. Güler yüzlü sıcak bir karşılama, evrak işlemlerinin süratle bitirilmesi, hasarın ehil ellerde giderilmesi, rahat dinlenme mekanı ve ikram cam hasarının sıkıntısını hafifletecektir. Yatırımlarımızın sonucunda en üst düzeyde müşteri memnuniyetinin sağlanmış olduğunu görmekten gurur duyuyoruz. Ancak bütün bunları yeterli bulmuyoruz. Daha iyi olmak, daha iyi hizmet vermek, daha çok memnun etmek için yeni yatırımlar planlıyoruz.”

SİGORTA ŞİRKETLERİ VE ÜLKE KAZANIYOR
Yaptığımız yatırımlar sayesinde sigortalı araç sahiplerini pahalı ithal camlar yerine ülkemizde üretilen aynı kalitede ama daha ucuz maliyetli camlara ikna edebiliyoruz. Aynı zamanda çıta ve fitil gibi pahalı yardımcı malzeme kullanımını da en aza indirmiş bulunuyoruz. Sigortalı araç sahiplerinin güvenini kazanan Doraglass zinciri böylece sigorta şirketlerine ve ülkemize büyük tasarruflar sağlıyor. Çalışmalarımızda desteklerini esirgemeyen sigorta şirketlerine teşekkürü borç biliriz.

Hiç yorum yok: