28 Ocak 2008 Pazartesi

Şirketlerin dünyasından


Türk Ekonomi Bankasından 2 ay mola fırsatlı bireysel kredi... Türk Hava Yolları erken rezervasyon yapanlara yüzde 20 indirim uygulayacak... Fiat Ticari Araçlar aylık satış rekoru kırdı... Şişecam, üretimini oto camına yoğunlaştırdı...
Türk Ekonomi Bankası yeni ürünü 'Molalı Kredi'yi tanıttı. Bu yeni ürünle, TEB'den mortgage ya da taşıt kredisi alanlar, yılda dilediği 2 ay taksit ödemiyor. TEB Bireysel ve İşletme Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Cemal Kişmir, "Hayatın her alanında molaya ihtiyaç duyuyoruz. Buna finansal süreçlerimiz de dahil. Bu molayı müşterilerimize de kullandırmak istedik" dedi.
Türk Hava Yolları, iç hat uçuşlarında erken rezervasyon yaptıranlara yüzde 20 indirim uygulayacak. THY'den yapılan açıklamada, 14-29 Şubat tarihleri arasında rezervasyonlarını uçuş tarihinden en geç 7 gün önce yaptıran yolculara yüzde 20 indirim uygulanacağı bildirildi. Erken rezervasyondan yararlanmak için uçuşun 7 Mart tarihine kadar gerçekleşmesi gerektiği belirtildi.
Fiat, daralan pazara rağmen 2007'yi mutlu kapattı. Fiat Ticari Araçlar, aralık ayında 7 bin 870 adet satarak, tarihinin en yüksek aylık satışına ulaştı. Pazar payını geçen yıla oranla yüzde 7 artırarak yüzde 17.1'e ulaşma başarısı gösteren Fiat Ticari Araçlar, toplam 40 bin 561 adetlik satış gerçekleştirdi. Bursa'da üretilip dünyaya ihraç edilen Fiat Doblo, aralık ayında 6 bin 738 adet sattı ve son 7 yılın aylık satış rekorunu kırdı.
Dünya otomotiv üretiminin Türkiye ile Orta ve Doğu Avrupa'da yoğunlaşması, Şişecam'ı üretimini yeniden planlamaya yönlendirdi. Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları Düzcam Grup Başkanı Gülsüm Azeri, şu anda Kırklareli'deki fabrikalarında otomotiv camı ürettiklerini anlatarak "Türkiye otomotiv üretiminde son dönemlerde hızlı büyüdü. Biz de bu gelişmelere göre pozisyon alıyoruz. Türkiye ve Orta ve Doğu Avrupa'nın otomotiv cam ihtiyacını karşılamayı planlıyoruz" dedi.

Hiç yorum yok: