24 Ocak 2008 Perşembe

Ford Avrupa'nın camı Trakya Otocam'dan


Ford Avrupa'nın Transit ürün gamındaki cam ihtiyacını Trakya Cam Sanayii AŞ Otocam Fabrikası karşılıyor.
Şişecam'dan yapılan açıklamada, son yıllarda hızla kapasite ve teknik imkanlarını geliştir..
Ford Avrupa'nın Transit ürün gamındaki cam ihtiyacını Trakya Cam Sanayii AŞ Otocam Fabrikası karşılıyor.
Şişecam'dan yapılan açıklamada, son yıllarda hızla kapasite ve teknik imkanlarını geliştirerek yurtiçi otomotiv endüstrisinin nitelikli cam ihtiyacını büyük ölçüde karşılar duruma gelen Trakya Cam AŞ Otocam Fabrikası'nın, Slovenya'da Renault Clio, Romanya'da Dacia'nın ardından kalite, servis ve uygun fiyatla müşteri cazibesi yarattığı kaydedildi.

Bu gelişmeyi yakından izleyen Ford'un, İngiltere'de Ford Transit araçlarının camlarını Trakya Oto'dan almaya karar verdiği belirtilen açıklamada, Duracam ve Lameks markalı ürünlerin, bu yılın başında Southampton'daki Ford fabrikasında kullanılmaya başlandığı bildirildi.

Trakya Otocam Fabrikası Başkan Yardımcısı Ömer Boyacıoğlu, otomotiv endüstrisinde ana sanayi ile yan sanayinin bir ortak gibi çalışarak yeni ürün ve teknoloji geliştirmesini birlikte yaptığını vurguladı.

Trakya Otocam Fabrikası'nın, gerek insan gücünde eriştiği nitelik düzeyi, gerekse teknoloji hakimiyeti ve tasarım katkısıyla kendini kanıtladığını kaydeden Boyacıoğlu, "Fabrika, geçen yıllarda Doğu Avrupa'da başlattığı pazar büyümesini şimdi Batı Avrupa'da İngiltere'ye taşımıştır. Bu gelişme çizgisini sürdürme ve küresel pazarlarda varlığını güçlendirmeye kararlıdır" dedi.

Hiç yorum yok: