18 Ocak 2008 Cuma

Otomobil camları da buzlu cam oldu


BARTIN (İHA) - Bartın'da, gece yarısı eksi 4 dereceye düşen hava sıcaklığı sebebiyle su dolu havuzlar, yol kenarlarındaki su birikintileri buz tutarken, otomobil camları da adeta buzlu cam görüntüsü sergiledi.
Yaklaşık bir haftadır etkisini sürdüren soğuk hava sebebiyle Bartın'da buzlanma ve don meydana geldi. Gece yarısı eksi 4 dereceye düşen hava sıcaklığı yüzünden havuzlar dondu. Yukarı Çarşı'da bulunan su havuzu tamamen donarken, buz kütleleri çocukların oyun eğlencesi haline geldi. Havuzdaki buz kalınlığının 10 santimetre olduğu tahmin ediliyor. Taş atılan buzlar zorlukla kırılırken, otomobil camları da buzlu cam görüntüsü oluşturdu. Ayrıca soğuk hava sebebiyle yol kenarlarında bulunan su birikintileri
dondu.
Bartın-Zonguldak karayolunda otomobili arızalanan Ahmet K. ise donma tehlikesi geçirdi. Bartın Devlet Hastanesi'ne kaldırılan sürücünün ayaklarının morardığı ve tedavi altına alındığı bildirildi.
Belediye tarafından su sayaçlarının don ve etkisine karşı korunması, karayolları ve trafik ekipleri tarafından da buzlanma olan yollarda dikkatli olunması uyarıları yapılıyor.

Hiç yorum yok: